Äntligen mera av den fyrbenta Wilma!

I början av veckan hörde ägaren till Wilma av sig. Vi bestämde att vi skulle rida tillsammans på utebanan på onsdagen. Vilket vi då gjorde. Under ridpassets gång så "diskuterade" vi hur vi ska gå vidare med Wilma och hennes lilla problem. 
 
Som jag säkert skrivit tidigare, så kan hon göra luftsprång i galoppen (har vart endast höger varv) och dryga sig. Hon blir ganska stressad och vi vet inte om hon gör det för att det gör ont någonstans eller om det bara sitter i huvudet på henne. Det ska givetvis kollas upp genom olika "metoder". Men om vi återgår till frågan; Hur ska vi gå till väga i ridningen?
 
Vi kom då fram till att vi ska fortsätta jobba galoppen. MEN i väldigt korta sektioner. Vilket gör att hon bl.a inte hinner börja stöka. Men framförallt stärker vi henne i form av muskler. I början tar man kanske ett par galoppsprång för att sedan sakta av. Men med tiden blir det förhoppningsvis bättre, vilket gör att man kan bygga på detta succesivt. Alltså länga galoppsträckan mer och mer. 
 
Det kan ju vara så att Wilma är ojämnt musklad. Vilket gör att när det kommer till lite längre sträckor, orkar hon inte och det börjar att göra ont. Så var det precis med min vänsterarm. Jag fick en spricka i min armbåge för flera år sedan och jag var väääldigt försiktig med att använda den. Vilket självklart slutade med att jag blev riktigt oliksidig. Det märktes speciellt i ridningen för ca ett år sen. Då jag inte hade musklerna som jag skulle behövt just då. När jag då inte orkade använda armen -fick jag ont. 
 
Det behöver givetvis inte vara så med Wilma, men det kan. Isåfall är detta ett sätt att stärka henne. Eller så kan vi helt enkelt utesluta att det är på det viset jag nyss beskrev. 
 
Lite av en slags uteslutningsmetod blir detta tror jag. Men jag ser fram emot att få reda på resultatet!
 

Ridpasset i onsdags gick jättebra. Trots att det var vissa saker som gjorde mig förvånad. 
 
Det mesta kändes superbra. Hade galopperat i båda varven, dock bara korta sträckor i höger varv. Sedan skulle jag ta en galopp i höger varv igen. Det kändes jättebra efter kanske fem språng, så jag fortsatte ett kvarts varv till på volten. Då tar Wilma typ tvärstopp i form av nåt litet slags bocksprång. Drar ner huvudet och svängde om lite till höger. Alltså testade hon mig lite.. Vilket jag kan tycka är ganska okej i just höger varv. Då jag vet att hon kan vara jobbig där. Men hon har aldrig "bockat" förut! 
Jag tog några korta sträckor i höger igen, bara för att hon inte skulle "vinna". Sedan tog jag vänster igen. Där svängde jag runt på volten och då... Då var hon precis påväg att dra ner huvudet som säkert skulle leda till något liknande som i höger varv. Dock hann jag stoppa henne och ta upp huvudet. Men ändå, i VÄNSTER varv? Då tyckte hon med andra ord att jag skulle av, haha! ;) 
 
Jag vart riktigt förvånad! Men vi avslutade passet med trav på längre tygel och sedan gick vi hem. Så jag är jättenöjd med ridningen trots hennes "bockningar", att jag inte har ridit så värst mycket på ca 4 veckor och att hästen har vilat i 3 veckor. Nöjd ;) 
 
Imorgon väntas det uteritt på Wilma tillsammans med ägaren som ska rida den andra hästen. Skoj! :D