Mitt 2015 - Skola

Året började med att komma tillbaka till sista terminen i årskurs 8.. Vad ska man säga? Plugget rullade på som bara den och det kom uppgift, på uppgift, på uppgift. Det kändes rätt tungt där ett tag. Men det gick och jag höjde mina meritpoäng trots allt. Ingen speciell termin skulle jag säga. Allt ska bara göras och inget stack ut från mängden. Bara en vanlig termin med massa slit. 
 
Sen hade vi ett välförtjänt sommarlov och kom tillbaka till årskurs 9. Där kände man på en gång hur nivån höjdes. Lite svårare uppgifter (i vissa ämnen) och det ställdes större krav på oss. Såklart!
 
Tidigare höstterminer har jag gått in i någon slags "depression". Jag mår riktigt dåligt och har ingen direkt lust på livet. Skolan är skit, inget går som man vill och yada yada. Egentligen är det väl inte så illa. Men det känns så och det räcker. Jag har tidigare hamnat efter i min planering i plugget och sen "tappat greppet". Istället för att ta tag i det och jobba ikapp, så fortsätter jag i samma tempo. Så då har jag mått dåligt för det också. Inget har någonsin varit bra på höstterminen under högstadiet har det känts som. 
 
Men i år, så har det skett förändring. Jag har inte alls mått lika dåligt. Snarare bättre. Jag har fått ridit mera och kanske tagit tag i saker på ett annat sätt. Ska jag vara helt ärlig, så har jag inte tittat särskilt mycket på min planering. Utan jag har gjort det jag ska och hållt en så god dialog som möjlgt med mina lärare. Vilket har fungerat riktigt bra för mig. 
 
Det har gjort att jag inte har känt samma press och har då slappnat av iallafall lite mer. Jag tror att det är pressen som har varit en stor del i "höstdepressionen". Men nu har det ju iallafall varit bättre, av någon anledning. 
 
Jag är väldigt nöjd med den här terminen och vet att jag kan ännu ett snäpp till i många ämnen. Höjde mina meritpoäng även denna termin. Så jag är riktigt nöjd!!
 
 
2016 kommer vara ett roligt år tror jag. Men hektiskt. Vi inleder med val av gymnasie och kommer under terminen att ha massa nationella prov. Samtidigt som vi ska hinna plugga "det vanliga". Att få ihop det med vardagen är lite kruxigt, men det kommer att funka på något sätt!
 
Mitt nyårslöfte kring skolan och plugget är, ganska självklart:
-Att vara mer effektiv. 
 
Är man effektiv hinner man mycket mer och får alltså mer tid till både stall, träning och hund. Jag måste vara mer effektiv!
 
Kram på er!! 🤗