Isigt men bra

Jag brukar typ alltid rida Dorado på ridbanan, men idag blev det i hagen. Det var väldigt isigt och hårt på banan. Så vi gick ut i hagen där det var mycket bättre. 

Visste innan jag satt upp att han bl.a hade varit hård i vänster tygel dagen innan, alltså igår. Så med det i tanken satt jag upp och kände av läget. 

Han var väldigt pigg och fram för skänkeln från start. Riktigt kul! Gjorde lite tempoväxlingar och flyttade sidledes. Kände då av lite detta med vänstern. Så då gjorde vi t.ex små volter, tempoväxlingar och reglerade formen kort-lång-kort. Det gjorde att han blev mer mjuk och avslappnad. Så det släppte och han kändes riktigt fin! 

Gjorde flera väldigt härliga travökningar - igen. Mamma filmade lite och man ser hur bakbenen måste komma till mer användning. Emellanåt ser det ut som att dem mest är i vägen, haha. 
Så det blir väl ett långsiktigt mål som kommer tillsammans med styrkan, att kunna sätta under sig mer och få kraften bakifrån och fram. Då ni! 😉
Men jag är jättenöjd, då han kändes väldigt fräsch. Stundvis lite för pigg. Då det var liite svårt att bromsa. Men det känns som en positiv sak ändå. Eftersom han inte lyssnade alls på skänkeln eller hade någon framåtanda alls när han kom. Så jag är jättenöjd med honom och det börjar bli väldigt mycket roligare att rida honom nu. Så kul! 😃

Hoppas ni har haft en fin söndag! 
Kram på er!! 🤗